Global health care college

Väg
Om oss

Historien om Global Health Care College Sweden

År 2014 började Global Health Care College Sweden (GHCC Sweden) ta form. Idén kom från vår erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling, ledarskap, kvalitetsledningssystem och främjande av yrkesutbildningar inom hälso- och sjukvården, med fokus på uppskrivning och arbetsförflyttning. Vi ville ta med oss dessa erfarenheter in i en ny organisation med målet att bidra till utvecklingen av högkvalitativ hälso- och sjukvård på global nivå.

Under årens lopp har vårt samarbetsnätverk med skolor, universitet, vårdinrättningar, myndigheter och andra intressenter utökats. Vårt samarbete med internationella partner har under åren utvecklats ytterligare till Europa, Asien, Latinamerika och Förenade Arabemiraten.

Vårt arbete är inriktat på att säkerställa kvalitet inom hälso- och sjukvårdsorganisationer och utbildningar på sekundär och tertiär nivå, i linje med internationella standarder, t.ex. ISQUA, ISCE och med bästa praxis som bygger på Europeiska kommissionens nyckelkompetenser för livslångt lärande, samt på Sverige och riktlinjer från Världshälsoorganisationen, framstående organ och forskning på området.

GHCC Sveriges nätverk

GHCC Sverige bedriver sitt arbete som en del av det svenska delvis statliga Swecare, som är en ideell stiftelse. Om du vill få mer information om Swecare kan du besöka deras webbplats.

Träffa styrelsen

Britta Wikman
VD för Global Healthcare College Sweden

Filosofisk licentiatexamen i pedagogik, examen i skolledarskap, certifierad kvalitetsledare, kandidatexamen i pedagogik, examen i grundläggande psykoterapi, examen undersköterska inriktning barnsjukvård, skolutvecklare, projektledare för utveckling av akademiska forskningsskolor, projektledare inom hälso- och sjukvård och entreprenörskap.

Aisha Amin
Vice VD för Global Healthcare College Sweden

Masterexamen i global hälsa, kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap, kandidatexamen i pedagogik, certifierad kvalitetschef. Regional processledare för Vård- och omsorgscollege Stockholm projektledare inom hälso- och sjukvård och entreprenörskap, internationell samordnare.

This site is registered on wpml.org as a development site.